Passage Uitvaarten

uitvaart, stap voor stap

U wilt graag weten wat er op u afkomt in de week van een uitvaart?

Passage uitvaarten zorgt telkens dat alles, dat moet gebeuren, gebeurt. Op een voor u juist moment. Mogelijk zijn er met Passage uitvaarten al voorgesprekken geweest omdat er sprake was van een ongeneeslijke ziekte. In dat geval zijn veel keuzes reeds gemaakt en worden de afspraken in overleg uitgevoerd.

laatste verzorging

Bij overlijden nemen we allereerst  de tijd voor de laatste verzorging en het besluit waar de overledene wordt opgebaard. Opbaren kan in een kist, maar even zo goed op een opbaarplank of op bed. Stel, u wilt dat uw dierbare direct in een kist wordt opgebaard, dan kiest u deze de eerste dag uit.

rouwdrukwerk

Het tweede belangrijke onderwerp van gesprek is de rouwkaart of andere aankondiging van overlijden. Hierop komt ondermeer de afscheidslocatie en het tijdstip van de begrafenis of crematie te staan. Ook besluit u over persoonlijke teksten en wensen, afbeeldingen, lettertype en bijvoorbeeld over de mogelijkheid voor belangstellenden om van de overledene afscheid te nemen. De dag na overlijden gaat meestal de rouwkaart op de post, mogelijk gevolgd door een advertentie.

draaiboek

In de loop der dagen wordt de invulling van de dag van de uitvaart duidelijk. Kiest u voor live muziek, foto’s en video, wie spreken er, wie verlaten als laatste de bijeenkomst en welke hapjes en drankjes worden geserveerd? Aan elk detail besteden we aandacht: wie de kist draagt, de route van de rouwauto en het glaasje water voor de sprekers. Passage uitvaarten houdt het overzicht, maakt een draaiboek, zodat u ruimte heeft om afscheid te nemen.

afscheid van overledene

Afscheid kent in de dagen na overlijden meerdere momenten. Denk aan het sluiten van de kist, het vertrek van de overledene uit huis, maar juist ook aan het nemen van de tijd om even alleen te zitten bij uw dierbare.

De dag van de uitvaart, meestal vijf of zes dagen na overlijden, staat geheel in het teken van afscheid nemen. De overledene wordt tijdens de uitvaartbijeenkomst in het licht gezet en het verdriet wordt in het samenzijn met dierbaren gedeeld.