Passage Uitvaarten

afscheidslocatie begrafenis of crematie

Alternatieve afscheidslocaties

Een afscheidsbijeenkomst bij een uitvaart kan natuurlijk plaatsvinden in een kerk of in de aula van een crematorium of bij een begraafplaats. Zowel bij een crematie als begrafenis kunt u ook kiezen voor een alternatieve afscheidslocatie. In de stad Utrecht is een ceremonie bijvoorbeeld mogelijk bij “Molen de Ster” in Lombok, de “Parel van Zuilen” aan de Vecht of de recent verbouwde “Gasthuis Leeuwenberg”. Maar ook de tuinzaal van het Centraal Museum van Utrecht en de binnenplaats van sterrenwacht “Sonnenborgh” zijn te huur. Meer parkeerplek heeft de “Metaalkathedraal” in Leidsche Rijn en zalencentrum “Mereveld” bij Amelisweerd. Wilt u dat Passage uitvaarten voor u een locatie meer in het groen zoekt? Wellicht spreekt het “Beauforthuis” in Zeist, “De Landgoederij” in Bunnik, het koetshuis van de “Mauritshoeve” in Maartensdijk of “Inn Style” bij de Maarsseveense plassen u aan. Of een landgoed zoals “Vollenhove” in Bilthoven.
Een intiem kleine afscheid kan ook gewoon bij u thuis. 

kerken

De stad Utrecht en de plaatsen erom heen, kennen vele fraaie kerken met allen een authentieke uitstraling en vaak veel ruimte om belangstellenden te ontvangen. In de Utrecht bent u bijvoorbeeld van harte welkom in de Geertekerk, de Nicolaïkerk, de Pauluskerk, de kerk op Fort Blauwkapel of de Domkerk. Ook wanneer u geen lid bent van een kerk kunt het gebouw meestal huren om samen te komen voor een uitvaart of het nu om een begrafenis of een crematie gaat. In de verschillende dorpen en middelgrote gemeenten van de provincie Utrecht ligt vaker de begraafplaats bij een kerkgebouw of op loopafstand.

crematoria

Passage uitvaarten werkt samen met alle crematoria in het midden van het land én indien gewenst elders in Nederland. Steeds vaker bezoeken we vooraf een crematorium om de sfeer te proeven of om het gebouw en de gang van zaken al te leren kennen vóór de dag van de uitvaart. Neem contact met Sandra op wanneer u een rondleiding wenst bij één van de opgesomde locaties.

In de wijde omgeving van Utrecht kunt u maar liefst uit acht crematoria kiezen waar Passage uitvaarten voor u een uitvaart organiseert. 

  1. Crematorium Daelwijck ligt aan de noordzijde van Overvecht in Utrecht en heeft naast een zeer grote en een kleine intieme aula, een Grand Café voor informele afscheidsbijeenkomsten. Voorheen was het mogelijk om gebruik te maken van het aangrenzende uitvaartcentrum voor opbaringen, graag informeer ik u over andere mogelijkheden.
  2. Crematorium Domstede, gelegen aan de westzijde van Utrecht, tegen Leidsche Rijn en de A2 heeft een moderne aula met een grote raampartij. Het aangrenzende uitvaartcentrum biedt ruite voor gastopbaringen en kunt u in de huiskamer van het crematorium een klein intiem afscheid houden.
  3. Crematorium Den en Rust is een geliefde locatie in het bos bij Bilthoven. De relatief kleine aula heeft via de openslaande deuren een mooie zichtlijn. In de huiskamer is een intiem afscheid mogelijk. Uniek is de natuurbegraafplaats op het terrein van Utrechts Landschap.  
  4. Crematorium Zeister Bosrust ligt in de groene omgeving aan de Woudenbergseweg bij de gemeentelijke begraafplaats van Zeist. De aula van dit nieuwe crematorium heeft openslaande deuren naar een parkachtige omgeving en is voorzien van moderne, audiovisuele techniek.
  5. Crematorium Laren ligt op een rustige en goed bereikbare locatie in ’t Gooi, tussen Hilversum en Baarn. De aula geeft een sfeervol zicht naar buiten, de inrichting biedt ruimte aan grote en kleine gezelschappen en het staat bekend om haar moderne faciliteiten voor beeld en geluid.
  6. Crematorium Noorderveld aan de rand van Nieuwegein -Noord heeft naast een gewone aula ook een kleine ruimte voor een intiem afscheid. Ook heeft het crematorium opbaarkamers waar passage uitvaarten gebruik van maakt wanneer u hier een gastopbaring wenst. 
  7. Crematorium Rusthof ligt in de bossen van Amersfoort/Leusden bij één van de gemeentelijke begraafplaatsen. De aula van de Lichtzaal is groot, modern en strak waar de kleinere Torenzaal vooral opvalt door de klassieke stijl van Dudok. Rusthof heeft verschillende moderne rouwkamers voor gastopbaringen en in “De Passage” van het rouwcentrum is een klein afscheid mogelijk.
  8. Crematorium Hilversum ligt aan de rand van Hoorneboegse Heide. In de door Dudok ontworpen grote aula kan zowel een bijeenkomst voor een crematie als voor een begrafenis op Zuiderhof gehouden worden. Een intiemer afscheid is mogelijk vanuit ontvangstruimte De Einder met uitzicht op de heide. De recent gebouwde crematieruimte is ingericht met sofa’s en geschikt voor een klein samenzijn met naasten. 

Passage uitvaarten informeert u graag over de prijzen, faciliteiten en de bijzonderheden van de verschillende kerken, crematoria en alternatieve afscheidslocaties in en om Utrecht. Belt u gerust om te bepalen welk locatie het beste bij uw wensen en budget past: 06 55303385

Passage uitvaarten verzorgt uitvaarten in Utrecht, Bilthoven, Zeist, Bosch en Duin, Soesterberg, Bunnik, Odijk, Houten, Nieuwegein, Leidsche Rijn, De Meern, Vleuten, Maarsen, Westbroek, Maartensdijk en Groenekan. Ook  Amersfoort, Hilversum, Soest, Baarn, Driebergen-Rijsenburg, Doorn, IJsselstein, Harmelen, Breukelen en verder gelegen plaatsen zijn mogelijk.