Passage Uitvaarten

foto’s uitvaartmogelijkheden

Er ontstaan vele nieuwe symbolen, rituelen en gebruiken in uitvaartland. Ze ontstaan omdat ze verbinding geven, eigentijds zijn, passen bij de overledene, troost geven. De lijst van uitvaartmogelijkheden is eindeloos en is onder andere gevuld met uitvaarttradities die al eeuwen troost bieden.

Graag kijken we met u welke uitvaartmogelijkheden bij u passen.
Een zonnebloem op de kaart, op de kist en voor alle genodigden zonnebloemzaadjes in een zakje na afloop? Een kleurige palet aan kaarsen, waar elk kleinkind zijn eigen kaars heeft mogen kiezen en voor oma aansteekt om haar in het licht te zetten? Een doedelzak speler op de natuurbegraafplaats waar enkel een boomschijf de plek van het graf markeert? Thuis een liefdevol ontbijt waar kinderverhalen worden voorgelezen en iedereen houten hartje met een boodschap hangt aan de takken van een boompje dat een mooi plekje krijgt in de tuin? Zes broers en zussen die hun oudste zus uit haar huis dragen waar ze was opgebaard, omringd door haar eigen spullen. Een partner die zelf de deksel op de kist legt en in alle stilte, één voor één de schroeven aandraait.
Er zijn weinig regels voor een uitvaart. Er zijn veel momenten waar zelf invulling gegeven kan worden en waar nieuwe herinnering geboren worden. De foto’s geven zicht op unieke eigentijdse uitvaartmogelijkheden. Neem gerust contact op wanneer u meer wilt weten.

Voor uitvaartmogelijkheden bij kisten en wades kijk hier en kijk hier wanneer u informatie wilt over uitvaartlocaties.