Passage Uitvaarten

Corona en uitvaarten

Het afscheid en de uitvaart van onze dierbaren worden geraakt door de Corona maatregelen die momenteel nodig zijn. We zijn er om samen met u, binnen de huidige omstandigheden, u dierbare met waarde uit te varen.

Maximaal 30 personen

Uitvaarten vinden in besloten kring plaats met maximaal 30 personen. Grote afscheidsbijeenkomsten om te delen en te troosten kunnen later georganiseerd worden en condoleance bijeenkomsten enkel heel intiem. Wij helpen u in alle rust met de keuzes en vragen die dit met zich mee kan brengen.   
U kunt naasten dichterbij halen met een live-stream tijdens de uitvaartbijeenkomst. Zo kan men, bijvoorbeeld thuis, mee kunnen kijken en luisteren. Ook kunnen video-opname en foto’s worden gemaakt. Wie weet steken mensen in de straat waar u woont allen een kaars aan of maken een erehaag op 1,5 meter afstand van elkaar.
Later, op bijvoorbeeld de geboortedag, de trouwdag of een gewoon een mooie datum,  kan een herinneringsbijeenkomst voor een groter gezelschap gehouden worden. De muzieklijst met uitvaartmuziek kan gedeeld worden of een website met een herdenkingspagina gevuld, met persoonlijke bijdragen die voor een lach of een traan zorgen.

Sociale contacten 

Het zal enorm wennen zijn om elkaar niet te omhelzen of een hand te geven. U naasten uit uw huishouding zijn dichtbij, anderen kunnen bijvoorbeeld met een handgebaar naar het hart, hun medeleven liefdevol tonen. Personeel van de rouwauto, de afscheidslocatie, het verzorgingsteam, allen zullen met eerbied afstand van u houden.
Om het aantal sociale contacten te beperken, wordt telefonisch contact, mogelijk videobellen, veel belangrijker. Dat geldt voor familie en vrienden én ook voor ons contact.

Afscheid nemen, samen verdriet delen, elkaar troosten, het blijft in deze pijnlijke tijd,  onverminderd belangrijk. Laten we samen kijken hoe we hier -wijs, verantwoord én creatief en troostrijk- invulling aan kunnen geven.

Wil u meer weten of overleggen over een uitvaart in tijden van Corona?
Bel gerust dan kijken we wat voor u specifieke situatie gewenst en mogelijk is.

Sandra van der Pas 06 55303385 of mail info@passageuitvaarten.nl